Prin „sustenabilitate”, Paul Armeanu se referă la caracteristicile specifice clădirilor prezentului şi ale viitorului, precum utilizarea materialelor de construcţii reciclate sau folosirea panourilor fotovoltaice şi solare.
„Niciuna dintre acestea nu poate fi fabricată fără aportul combustibililor fosili. O clădire «verde» atrage prin eficienţă energetică şi, deşi implică tehnologii avansate, nu este neapărat mai scumpă decât una tradiţională. Este un domeniu de urmărit în construcţia clădirilor de birouri.”
Compania din construcţii SSAB-AG din Bacău a depăşit anul trecut pragul de 200 milioane de lei cifră de afaceri, după ce indicatorul s-a majorat cu 80% faţă de anul precedent, ajungând la 205 milioane de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul s-a menţinut la 5,5 milioane de lei, iar numărul mediu de angajaţi a crescut la 193, cu 45 mai mult faţă de 2018.
Grupul de firme SSAB este deţinut de Mihai Iulian Şlic (40%), fost primar al Bacăului, Corneliu Săftiuc (40%) şi Gabriel Nistor (20%).
Printre proiectele finalizate de SSAB-AG se numără construcţia unui depozit farmaceutic al companiei de distribuţie de medicamente Fildas Trading în cadrul parcului industrial Miroslava din judeţul Iaşi, reamenajarea unui showroom pentru kika Pallady în Bucureşti, construcţia şi reorganizarea a două magazine Kaufland la Buzău şi Nicolina (Iaşi), construcţia a două hale de producţie ale dezvoltatorului CTP, o hală pentru dezvoltatorul imobiliar elveţian Artemis, în parcul industrial Sânandrei din Timiş. De asemenea, Dedeman, compania fraţilor Pavăl din Bacău, acelaşi judeţ de unde vine şi SSAB, este unul dintre partenerii de afaceri ai firmei din SSAB.
Pe lângă serviciile de construcţii, SSAB-AG are şi o divizie de producţie structuri metalice în Bacău, având o capacitate de producţie de aproximativ 1.000 de tone de confecţii metalice pe lună.
(Articol apărut în Ziarul Financiar, 23.11.2020)