skip to Main Content

SSAB-AG, antreprenor general specializat în construcția de hale industriale, traversează un trend favorabil al activității în 2019, cifra de afaceri din primele șase luni ale acestui an crescând de aproape patru ori, până la 95,5 milioane de lei, de la nivelul de 26,5 milioane de lei înregistrat în aceeași perioadă din 2018. Societatea deține capacități de producție a structurilor metalice și prefabricatelor din beton, unde produce toate tipurile de structuri de beton, inclusiv elemente pretensionate. În perioada următoare, SSAB-AG continuă dezvoltarea parcului logistic pe care îl deține în Bacău, prin achiziția de utilaje tehnologice. În cei 28 de ani de activitate pe piața construcțiilor din România, SSAB-AG a montat peste 200.000 mp de structuri metalice și mai mult de 400.000 mp de panouri termoizolante.


– Ce impact a avut aplicarea OUG 114 în primele șase luni din 2019 asupra companiei?
– Măsura aceasta este menită să scadă numărul muncitorilor „la negru” și să ajute companiile de construcții să readucă forța de muncă din străinătate. Este o masură care revigorează sectorul construcțiilor și un mod bun de a sprijini dezvoltarea puternică a acestui sector. OUG nr. 114/2018, adoptată la sfârșitul anului trecut, prevede scutirea angajatorului de la plata contribuțiilor sociale pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, reducerea contribuțiilor sociale ale salariaților cu 3,75% și un salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajații din construcții, ceea ce înseamnă un salariu minim net de circa 2.352 de lei (aproape 500 de euro).

Paul Armeanu
Paul Armeanu – Director producție SSAB-AG

– Care este impactul digitalizării în cadrul SSAB-AG?
– Digitalizarea are un impact pozitiv major asupra angajaților noștri, cel mai mare suport tehnologic reprezentându-l pentru ei infrastructura IT. Implementăm constant tehnologii digitale care să îi ajute în optimizarea activității profesionale zilnice.

– Cum a evoluat piața lucrărilor de construcții în primele șase luni din 2019 și cum credeți că se va dezvolta aceasta în a doua parte a anului?
– În ceea ce privește segmentul pe care activează compania SSAB-AG și target-urile noastre pentru anul în curs, pronosticul a fost unul optimist și realizabil. Cererea a fost mare, ceea ce ne asigură un volum mare de activitate și în a doua jumatate a anului. În prezent, avem în execuție lucrări de anvergură cu termene de finalizare până în 2021. În acest an am demarat și execuția celui mai mare hangar de mentenanță al avioanelor din România – Aerostar Iași, ce va avea o deschidere de 85 de metri, dar și a magazinului Dedeman Zalău, a centralei termice pentru producerea curentului electric Getec, de la Podari (Craiova), extinderea capacităților TRW Airbag Systems – Roman, construcția Artemis Park II – Timișoara, precum și o serie de galerii comerciale în București etc.

– Ce soluții sunt la deficitul de forță de muncă calificată?
– Una din soluții, adoptată și de compania noastră, este recrutarea de oameni nespecializați pe domeniul cerut, dar pe care i-am instruit intern. O altă soluție adoptată este angajarea mai multor studenți sau reorientarea profesională a unor angajați.

(Articol apărut în revista Agenda Construcțiilor, ediția Octombrie 2019)

Back To Top
ro_RORO