Politica de confidențialitate
Atunci când vizitați site-ul www.ssabag.ro, când ne contactați pentru o cerere de ofertă sau când apelați la serviciile noastre, ne încredințați informațiile dumneavoastră. Scopul acestei Politici de confidentialitate este să vă arate ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienți de faptul că informațiile dumneavoastră personale vă aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță. Nu oferim informații unor părți terțe fără a vă informa.
Prin navigarea pe site-ul www.ssabag.ro sau prin contactarea noastra, declarați că ați fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document, denumit Politica de confidențialitate.

Definiții termeni

- www.ssabag.ro (sau site-ul) este un site de prezentare al S.C. SSAB AG S.R.L. Site-ul este deținut și administrat de S.C. SSAB AG S.R.L., cu sediul în Bacău, Str. Republicii, Nr. 159, 600064, România, având CIF RO5311601, denumit în continuare SSAB AG. Potrivit Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului (UE) 679/2016 (aplicabil în România din 25 mai 2018), SSAB AG este operator de date cu caracter personal.
- GDPR reprezintă Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.
- Date cu caracter personal înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoana vizată).
- O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
SSAB AG poate schimba această Politică de confidențialitate în orice moment. Toate actualizarile și modificările prezentei Politici sunt valabile imediat după notificare, pe care o vom realiza prin afișare pe site și/sau notificare pe e-mail.

Întrebări și solicitări
Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră sau doriți să vă exercitați drepturile legale în legătură cu datele pe care le deținem sau dacă aveți îngrijorări cu privire la modul în care tratăm orice problema de confidențialitate, ne puteți scrie la adresa de e-mail: dpo@ssabag.ro.

Informații generale colectate

1. Informații pe care ni le furnizați voluntar
Când utilizați formularele de cerere de oferta de pe site, când ne contactați prin telefon sau e-mail sau comunicați cu noi în orice mod, ne dați în mod voluntar informațiile pe care le prelucrăm. Aceste informații includ numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon.
Oferindu-ne aceste informații, noi le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim sau transferăm informații către terți.
2. Informații pe care le colectăm automat
Când navigați pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita dumneavoastră pe site. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ați interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare. Puteți vedea ce sunt cookie-urile citind în continuare această pagină.
Prelucrarea datelor cu caracter personal
În privința datelor pe care ni le oferiți voluntar prin completarea și trimiterea formularelor sau prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este luarea unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).
Atât potrivit legislației actuale, cât și potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimțământul dumneavoastră nu este cerut în situația în care prelucrarea este necesară pentru efectuarea de demersuri pentru încheierea unui contract, îndeplinirea unei obligații legale sau interesul legitim.
În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea site-ului, vă dați în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.
Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 10 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu noi, în următoarele scopuri:
- pentru a face demersurile necesare în vederea încheierii unui contract;
- pentru a vă răspunde la întrebări și solicitări;
- pentru activități de marketing, însă numai în situația în care v-ați dat consimțământul în prealabil;
- pentru a oferi și îmbunătății serviciile pe care le oferim.
Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, puteți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare newsletter.

Dezvăluirea și transmiterea informațiilor cu caracter personal

Nu vom dezvălui informațiile dumneavoastră către terțe părți, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora. Totuși, este posibil să dezvăluim informațiile dumneavoastră către următoarele entități:
- Furnizori de servicii. Putem dezvălui informațiile dumneavoastră altor companii care ne furnizează servicii și acționează în calitate de persoane împuternicite, cum ar fi companiile care ne ajută pentru facturare sau care trimit e-mailuri în numele nostru. Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Aceste entități au o capacitate limitată de a utiliza informațiile dumneavoastră în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii;
- Instanțe de judecată, parchete sau alte autorități publice pentru a ne conforma legii sau drept răspuns la o procedură legală obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziție sau o hotărâre judecătorească);
- Altor părți cu consimțământul sau la instrucțiunile dumneavoastră. În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică de confidențialitate, este posibil să transmitem informațiile terților cărora consimțiți sau solicitați să efectuăm o asemenea dezvăluire.
În prezent, nu transferăm datele dumnravoatră către state din afara Uniunii Europene. Dacă vom schimba politica, vă vom informa în mod corespunzător, vă vom prezenta garanțiile aferente și vă vom solicita consimțământul.

Drepturile persoanelor vizate

- Dreptul de retragere a consimțământului
În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, vă puteți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa office@www.ssabag.ro cu subiectul retragere consimțământ.
- Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere
- Dreptul de a vă adresa justiției
- Dreptul de acces
Aveți dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, aveți dreptul de acces la datele respective.
- Dreptul la rectificare
Aveți dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc. În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele dumneavoastră personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizați în solicitarea dumneavoastră. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci cand ne furnizați numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de către browser.
În astfel de cazuri, în cazul în care nu vă putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării dumneavoastră, cu excepția cazului în care furnizați informații suplimentare care să permită identificarea. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, aveți dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.
- Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat)
În situațiile în care datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, aveți dreptul de a obține ștergerea datelor care vă privesc, fără întârzieri nejustificate.
- Dreptul la restricționarea prelucrării
Aveți dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:
1. contestați exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;
2. prelucrarea este ilegală, iar dumneavoatră vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
3. nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar dumneavoastră ni le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau aparărea unui drept în instanță;
4. v-ați opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor dumneavoastră.
- Dreptul la portabilitatea datelor
Aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal care vă privesc și pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:
1. prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și
2. prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.
- Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.
Nu aveți acest drept în cazul în care decizia:
1. este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între dumneavoastră și un operator de date;
2. este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
3. are la bază consimțământul dumneavoastră explicit.

Cookie-urile

Un cookie este un fișier text de mici dimensiuni pe care un site îl salvează pe calculatorul sau dispozitivul dumneavoastră mobil atunci cănd vizitați un site. Cookie-urile sunt larg utilizate pentru a face site-urile funcționale sau pentru ca acestea să funcționeze mai eficient, precum și pentru a furniza informații deținătorilor site-ului.
Site-ul www.ssabag.ro utilizează Google Analytics, serviciu de analiză web furnizat de Google, Inc. (Google), care contribuie la analizarea utilizării site-ului. În acest scop, Google Analytics utilizează cookie-uri.
Informațiile generate de cookie-uri cu privire la modul în care este utilizat site-ul – informații standard de utilizare a internetului (inclusiv adresa IP) și informații privind comportamentul vizitatorului într-o formă anonimă – sunt transmise către Google și stocate de acesta, inclusiv pe servere din Statele Unite. Înainte de a fi transmisă către Google, adresa IP este anonimizată.
În conformitate cu certificarea sa legată de scutul de confidentialitate (Privacy Shield), Google declară că respectă cadrul UE-SUA privind scutul de confidențialitate. Google poate transfera informațiile colectate de Google Analytics către o terță parte atunci când legislația impune acest lucru sau atunci când respectiva terță parte prelucrează informațiile în numele Google. În conformitate cu condițiile de utilizare ale Google Analytics, Google nu va asocia adresa IP a utilizatorilor cu niciun fel de alte date deținute de Google.
Puteți controla și/sau sterge cookie-uri după cum doriți. Puteți șterge toate cookie-urile care sunt deja pe calculator sau alte dispozitive și puteți configura majoritatea browserelor să împiedice plasarea acestora. Dacă optați pentru ștergerea cookie-urilor, trebuie sa aveți în vedere că eventualele preferințe se vor pierde. De asemenea, dacă blocați cookie-urile complet, numeroase site-uri (inclusiv al nostru) nu vor funcționa în mod adecvat. Din aceste motive, nu vă recomandăm să blocați complet cookie-urile atunci când utilizați site-ul www.ssabag.ro.